our blog

Comments: Comments are off

By: admin

Een van onze klanten : Schindler

In 1874 richt de heer Alfred Schindler een atelier op voor de vervaardiging van bootmotors in Luzern in Zwitserland. Vanaf 1890 begint het bedrijf met de productie van hydraulische liften en in 1902 volgden de elektrische liften.

In de jaren ‘20 wordt Schindler in België vertegenwoordigd door de maatschappij Arts Poppe, met vestiging in de Stenenkruisstraat nr. 15. Deze handelt als algemeen agent van ‘Schindler et Cie France’. In 1926 krijgt het bedrijf zijn eigen filiaal en een jaar later wordt in hetzelfde gebouw ‘Schindler et Cie’ geboren.

Ondanks de prille leeftijd van ‘Schindler et Cie’ heerst er een strijdlustige geest waardoor het bedrijf de economische crisis van de jaren ‘30 en … de oorlog kan overleven. Hoewel de economische activiteit tijdens de oorlog sterk vertraagt, begint Schindler zich te organiseren. De liften moeten immers worden onderhouden, hersteld en gedepanneerd. Door deze noodzaak ontstaat in de onderneming een bepaalde activiteit die de technici werkelijk tot krachttoeren aanzet, zeker als men rekening houdt met het feit dat de bevoorradingen toen niet zo vanzelfsprekend waren.

Het einde van de oorlog is synoniem met heropbouw en dus met economische heropleving. Om hieraan te beantwoorden, richt Schindler in 1948 het bedrijf SOMAL op met als activiteit de montage en in 1950 SERLIFT met specialisatie onderhoud. In 1965 slorpt Schindler beide bedrijven op.

In 1958 installeert Schindler in het Atomium de snelste lift van Europa en breidt ze haar activiteiten buiten de hoofdstad uit door de oprichting van onderhoudscentra om de klantenservice nog te verbeteren.

Aan het eind van de jaren zestig start de eerste fase van de bouw van de fabriek in Sint-Pieters-Leeuw. Die fase wordt afgesloten in 1975 met de aankoop van gebouwen en loodsen. De fabriek blijft groeien en het personeel heeft zich altijd enorm goed aangepast aan de veranderingen, wat Schindler vanaf 1976 de benaming modelbedrijf oplevert.

In Mei 1970 verandert ‘Schindler et Cie’ in ‘S.A. Schindler’. Dat duurt niet lang want in september van hetzelfde jaar slorpt het bedrijf Schlieren Beguin op en krijgt het de naam ‘Ascenseurs Schindler Schlieren S.A’.

Maar de expansie houdt niet op: in 1976 verwerft het bedrijf een Luxemburgse onderneming gespecialiseerd in de import, de montage en het onderhoud van liften. Dat leidt tot de oprichting van AMLUX.

Het is uiteindelijk in 1983 dat Schindler fusioneert met Gelicom-Gelicontrol en marktleider wordt in België. Daarna hebben de vele aankopen de positie van Schindler op de markt alleen maar versterkt.

Om nog dichter bij de klant te staan, richt ‘Schindler België’ in 1992 Oktopus op, in het kader van een joint venture met Cerberus. Deze laatste is een telebewakingsbedrijf dat voornamelijk gebouwen en liften beheert.

In mei 1994 wordt Schindler 300 gecommercialiseerd, wat de basis vormt van een nieuwe organisatie in productlijnen. Vandaag lanceert Schindler een nieuwe generatie toestellen: de liften zonder machineruimte. Deze beantwoorden perfect aan de marktbehoeften. De Eurolift, de aandrijving met permanente magneet en de Aramidkabel zijn enkele hightech producten waarmee Schindler nog beter probeert te voldoen aan de eisen van haar klanten.

Schindler geeft veel om kwaliteit en in juni 1994 behaalt ze dan ook als eerste liftbedrijf in België de ISO 9001-norm. Dit certificaat is de beloning voor het streven naar kwaliteit en de erkenning van de kennis van zaken die iedereen in ons bedrijf aan boord legt. Maar ons bedrijf gaat zeker niet op zijn lauweren rusten en doet zijn traditie eer aan. In 1997 werd ons certificaat niet alleen hernieuwd maar ook uitgebreid naar al onze activiteiten en heeft het bovendien ook betrekking op de veiligheid. Onlangs behaalden we het ISO 9001 2000-certificaat.

In 1997, na vele jaren van werken en verhuizingen, kunnen de nieuwe hoofdzetel en ons Belgisch liftmuseum (het grootste in Europa) eindelijk worden opengesteld voor onze medewerkers en bezoekers.
Omdat het altijd een luisterend oor heeft voor haar personeel, aandacht heeft voor de integratie in de economische structuur van de stad Brussel en vele initiatieven ondernam op het vlak van arbeid, kreeg Schindler in 1999 de prijs ‘entreprise citoyenne bruxelloise’.

Elk jaar zetten wij ons in voor de toekomst van onze onderneming door te luisteren naar de behoeften van onze klanten en ze een service te bieden die kwalitatief steeds vooruitgaat. Schindler België is een bedrijf dat de blik resoluut op het derde millennium richt en zijn activiteit met de hem zo kenmerkende bruisende energie zal blijven aanpakken.

Comments are currently closed.